Számos lehetőséget kínál a szentimrei közösségi ház (VIDEÓ)

A Tiszafüred Kistérség Többcélú Társulás EFOP-1.4.2-16-2016-00024 kódszámú „Integrált térségi gyermekprogramok” című felhívására benyújtott pályázatával 399,37 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatást nyert. A projekt elsődleges célja a hátrányos helyzetű gyermekek és családjainak megsegítése. A 2021. július 19.-én megtartott sajtótájékoztató helyszínének a tiszaszentimrei Közösségi Ház adott otthont, amely alkalmával Vásárhelyi Andrea, a projekt munkatársa a Közösségi Ház mindennapjairól, illetve 2021-es év nyári, őszi programterveiről tartott tájékoztatót és részletes ismertetőt.

A Tiszafüred Kistérség Többcélú Társulás EFOP-1.4.2-16-2016-00024 kódszámú „Ideális Jövő Ajándékba Tőlünk, Neked” elnevezésű pályázatának következő sajtótájékoztatója 2021. július 19.-én került megszervezésre Tiszaszentimrén, a Közösségi Házban. Az Európai Unió által elnyert, 399.37 millió forint összegű vissza nem térítendő intenzitású projekt elsődleges célja a hátrányos helyzetű gyermekek és családjaik megsegítése. A sajtótájékoztató ezen alkalmával Vásárhelyi Andrea, a Közösségi Ház munkatársa által az aktuális programok kerültek felsorolásra, de a szakember kitért az őszi programtervekre is és ismertette programjaikat, ahol prevenció fontossága kerül előtérbe.

A szakember a nyári napközi bemutatásával, a gyerekek hétköznapi programjainak ismertetésével kezdte a sajtótájékoztatót. Beszámolt különböző foglalkozásokról, melyek alkalmával szakember közreműködésével segítik a gyerekek további fejlődését, nagy hangsúlyt fektetve a finommotorikára, a szókincs bővítésére, a kommunikációs készségek javítására. A tájékoztatója alkalmával kitért a Közösségi Ház adta lehetőségekre, melyek kifejezetten a hátrányos helyzetű családok számára nyújthatnak segítséget. Az épületben lehetőség van különböző komfort szolgáltatások igénybevételére, mint például a mosás, a tisztálkodási lehetőség és az ingyenes internet használat is.

Az őszi tervek kapcsán említést tett a különböző prevenciós programterveikről, melyek alkalmával a gyerekeknél szeretnék elmélyíteni a környezetvédelem, a környezettudatosság fontosságát. Ezen időszakban is szorgalmazzák a különböző klubokhoz tartozás fontosságát, melyek lehetőséget adnak a helyi kisközösségek társadalmi szerepének megerősítésére, a közösségi élet felpezsdítésére.

A projektről bővebb információt a http://tfuredgyermekesely.hu oldalon olvashatnak.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Félúton a nagyiváni bölcsőde

A Fő úton lévő régi szolgálati lakást alakítják át – tájékoztatta portálunkat a helyhatóság. A tavalyi évben nyert 120 millió forint uniós támogatást a nagyiváni

Tovább »

Bölcsődét alakítanak ki Szajolban

A település önkormányzata 356 millió forintot nyert a beruházás megvalósítására. Uniós forrásból alakítanak ki a Szajoli Tiszavirág Óvoda Bölcsődei Tagintézményeként két új bölcsődei csoportot, összesen

Tovább »