Megújult a dinnyésháti strand és csónakkikötő

A Tisza-tó egyik hangulatos szabadvízi strandja és csónakkikötője újult meg a Tiszanána közelében lévő üdülőterületen – írja a turizmus.com.

A felújított dinnyésháti strand és csónakkikötő átadóján Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kifejezte köszönetét és nagyrabecsülését Tiszanána polgármesterének és valamennyi lakójának, hogy még a világjárvány ellenére is készek voltak fejlesztésbe fogni a településen. “A kormánynak mindösszesen annyi dolga volt, hogy 420 millió forint értékben támogatást biztosítson, amelynek nyomán ez a csodálatos hely megújulhatott és ma már remek kikapcsolódási és feltöltődési lehetőséget biztosít nemcsak Tiszanána polgárainak, de a környékről vagy a még távolabbról érkezőknek egyaránt” – mondta.

“Többek között 35 új szálloda épül, valamint 14 ezer magánszálláshely, közel 600 panzió és a Dinnyéshátival együtt 14 strand újul meg jelenleg Magyarországon” – hangsúlyozta a miniszter, külön kiemelve, hogy a strandok és a hozzákapcsolódó vendéglátó egységek forgalmának rekorddöntésére idén is jó esély van.

Az iszap eltávolításával javult a strand élvezhetősége. Fotó: MTI/Komka Péter

A fejlesztés nyomán Tiszanána a tó egyik legjelentősebb kikötőjévé vált és az alapinfrastruktúra megújulásával jelentős mértékben megnőtt a befogadható hajók száma.Az iszap eltávolításával javult a strand élvezhetősége és az Európai Környezetvédelmi Ügynökség minősítése szerint is a Tisza-tó öt szabadvizű strandja – köztük Tiszanána is – a kiváló minősítést kapta.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Félúton a nagyiváni bölcsőde

A Fő úton lévő régi szolgálati lakást alakítják át – tájékoztatta portálunkat a helyhatóság. A tavalyi évben nyert 120 millió forint uniós támogatást a nagyiváni

Tovább »

Bölcsődét alakítanak ki Szajolban

A település önkormányzata 356 millió forintot nyert a beruházás megvalósítására. Uniós forrásból alakítanak ki a Szajoli Tiszavirág Óvoda Bölcsődei Tagintézményeként két új bölcsődei csoportot, összesen

Tovább »