Megújul végre a Szomorú Jézus szobor

Évek óta várat magára a szolnoki Szomorú Jézus szobor felújítása. A város közgyűlése legutóbbi ülésén úgy döntött, hogy mielőbb el kell kezdeni a munkálatokat.

Fotó: Csicsman György

Kedden kora délután a szobor útra kélt. A következő időszakot egy restaurátori műhelynek tölti, amíg környezete megújul és ismét biztonságossá válik.

A megyeszékhely egyik legrégebbi szobra védett műemléknek számít. Közel két esztendővel ezelőtt az egyik közműszolgáltató veszélyelhárítási munkálatai következtében az építmény megdőlt, folyamatosan süllyed, emiatt többször is alá kellett támasztani. A teljes felújítás – az szobor és építményének rekonstrukciója, illetve a környezet rehabilitációja – költsége mintegy 44 millió forint, melyre pályázatot nyújtott be a város önkormányzata a Nemzeti Kulturális Alap Örökségvédelmi Kollégiumához.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Félúton a nagyiváni bölcsőde

A Fő úton lévő régi szolgálati lakást alakítják át – tájékoztatta portálunkat a helyhatóság. A tavalyi évben nyert 120 millió forint uniós támogatást a nagyiváni

Tovább »

Bölcsődét alakítanak ki Szajolban

A település önkormányzata 356 millió forintot nyert a beruházás megvalósítására. Uniós forrásból alakítanak ki a Szajoli Tiszavirág Óvoda Bölcsődei Tagintézményeként két új bölcsődei csoportot, összesen

Tovább »