Megújul a Zagyván átívelő gyaloghíd

Néhány napon belül elkezdődik a Laki Kálmán gyalogos híd felújítása – jelentette be hétfői  sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester, László Norbert és Györfi Mihály, a két érintett városrész önkormányzati képviselője, illetve Lits László, a Szolnoki Városüzemeltetlési Kft. ügyvezetője.

A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. kapta feladatul az önkormányzattól, hogy szakemberek segítségével mérje fel a szolnoki hidak állapotát. A Zagyván átívelő közműhíd állaga az utóbbi években nagyon sokat romlott.  A Budapesti Műszaki Egyetem mérnökeinek javaslata alapján ezért az azonnali felújítás mellett döntött a város vezetése. Ennek köszönhetően új lesz a korlát, a világítás, a burkolat, gyakorlatilag teljesen megújul a 3,3 méter széles, 216 méter hosszú zagyvai átkelő. Különösen fontos, hogy a város közműveinek jelentős része áthalad a híd alatt, így azok cseréjére is sor kerül.

A több százmillió forintos beruházás – melynek költségeit a kormány tavalyi, 2, 7 millárdos útépítésre és -fejlesztésre fordítható támogatásából finanszírozza a város önkormányzata – várhatóan év végére befejeződik.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Félúton a nagyiváni bölcsőde

A Fő úton lévő régi szolgálati lakást alakítják át – tájékoztatta portálunkat a helyhatóság. A tavalyi évben nyert 120 millió forint uniós támogatást a nagyiváni

Tovább »

Bölcsődét alakítanak ki Szajolban

A település önkormányzata 356 millió forintot nyert a beruházás megvalósítására. Uniós forrásból alakítanak ki a Szajoli Tiszavirág Óvoda Bölcsődei Tagintézményeként két új bölcsődei csoportot, összesen

Tovább »