Jól, eredményesen kezelte a járványhelyzetet a nagyiváni idősek otthona

A járványhelyzet kezelése nehéz időszakot hozott a Szent József Otthon életében is, a dolgozók áldozatos munkájának is köszönhető, hogy a betegség szilveszter előtt néhány nappal jelent meg elsőként az intézmény falain belül.

Fotó: Ujvári László

Az Új Néplap megkeresésére az intézményt vezető Erdélyi Péter elmondta, az ellátottaknak a látogatási- és a kijárási tilalom okozta a legnagyobb veszteséget, míg az otthon működésében az új lakók felvételének felfüggesztése jelentett anyagi nehézséget.

Erdélyi Péter felidézte,

Jó megérzéssel, még a járvány hazai megjelenése előtt beszereztük a védekezéshez, megelőzéshez nélkülözhetetlen eszközöket, a járási népegészségügyi központ munkatársainak irányításával pedig kialakítottuk a különböző eljárásrendeket, kezdetben az elkülönítő és betegszobák kialakítása volt a legnehezebb

Hozzátette, szilveszter előtt két nappal jelent meg az intézmény falain belül a vírus első alkalommal. A lakók negyede, illetve a dolgozók közül tizenhatan estek át a fertőzésen az ezt követő hónapokban.

Elmondta még azt is, a korlátozások miatt leginkább telefonon tartották a kapcsolatot a bentlakók a családjaikkal. Bár lehetőség lett volna videóhívások kezdeményezésére is, ezzel egy család sem élt. Hozzátette még:

Nagyon sajnáljuk, hogy az intézményben nem tudtunk kialakítani látogató helyiséget, mivel nem rendelkezünk két irányból is megközelíthető helyiséggel.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Félúton a nagyiváni bölcsőde

A Fő úton lévő régi szolgálati lakást alakítják át – tájékoztatta portálunkat a helyhatóság. A tavalyi évben nyert 120 millió forint uniós támogatást a nagyiváni

Tovább »

Bölcsődét alakítanak ki Szajolban

A település önkormányzata 356 millió forintot nyert a beruházás megvalósítására. Uniós forrásból alakítanak ki a Szajoli Tiszavirág Óvoda Bölcsődei Tagintézményeként két új bölcsődei csoportot, összesen

Tovább »