Jelentős többség utasítja el az iskolai szexuális propagandát

A kormány öt véleményből álló gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez arról, hogy helyesnek tartják-e a magyarok a szexuális orientációval kapcsolatos propagandát az iskolákban. A Századvég egy kutatásban felmérte a várható eredményt: pillanatnyilag 73 százalék tiltakozik az agitálás ellen – írja a Magyar Nemzet.

A magyarok elsöprő többsége, 73 százaléka tartja elfogadhatatlannak, hogy az iskolában bárki olyan propagandatevékenységet folytasson, amely a szexuális orientációt feszegeti – ez derült ki a Századvég kutatásából, amellyel a kormány által kezdeményezett, öt kérdésből álló gyermekvédelmi konzultáció várható eredményét igyekezett felmérni.

Fotó: 123RF

kutatási eredményt ismertető közlemény szerint a válaszadók 88 százaléka nem támogatja, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg, továbbá 89 százalék ellenzi, hogy 18 év alattiak számára a fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül lehessen bemutatni hazánkban. A legerősebb elutasítás pedig a nemátalakítással kapcsolatban jelentkezik: tízből kilenc magyar ellenzi a nemátalakító beavatkozások kiskorú gyermekek számára történő elérhetővé tételét (91 százalék), valamint a szóban forgó lehetőségek népszerűsítését (93 százalék).

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Félúton a nagyiváni bölcsőde

A Fő úton lévő régi szolgálati lakást alakítják át – tájékoztatta portálunkat a helyhatóság. A tavalyi évben nyert 120 millió forint uniós támogatást a nagyiváni

Tovább »

Bölcsődét alakítanak ki Szajolban

A település önkormányzata 356 millió forintot nyert a beruházás megvalósítására. Uniós forrásból alakítanak ki a Szajoli Tiszavirág Óvoda Bölcsődei Tagintézményeként két új bölcsődei csoportot, összesen

Tovább »