Hétvégén a természetbe költözik az opera – Jön a Tisza-tavi Fesztivál

Ez már a nyolcadik alkalom, hogy a kultúrát, a természetjárást és az aktív kikapcsolódást ötvöző fesztivált megrendezik hazánk második legnagyobb tavánál, a Tisza-tónál.

Debreczeni Ildikó fesztiváligazgató, a Természet Operaháza ötletgazdája.

Az idei évtől igazi franchise-zá nőtte ki magát a Természet Operaháza, hisz Magyar Tavak Fesztiválja néven a Tisza-tó mellett a Velencei-tó és a Balaton is otthont ad a rendezvénynek. Előbbi esetében ez idén június 18-20. között meg is történt, majd 2022-ben csatlakozik a Balaton is.

A Tisza-tavi Fesztivál ebben az évben július 30. és augusztus 1. között invitálja régi és új közönségét. Péntek este a tiszafüredi Morotva Kerékpáros Pihenőparkban “Gálaest Miklósa Erikára hangolva (30 éves jubileum)” címmel indul a rendezvény, többek között Wiedemann Bernadett Liszt Ferenc-díjas operaénekesnő, Kristin Sampson szopran operaénkes, a New York City Oprea művésze és Horti Lilla Junior Príma-díjas szoprán énekesnő közreműködésével.

A rendezvény hagyományait követve szombaton kerékpártúrával folytatódik a programsorozat tiszafüredi indulással, érintve a Tisza-tó valamennyi települését. Az egyes helyszíneken olyan előadókkal találkozhatnak a résztvevők, mint a 100 tagú cigányzenekar és Lugosi Dániel Ali, Bajári Levente Harangozó Gyula-díjas táncművész és Művésztársai, valamint Dancs Annamari erdélyi magyar énekesnő.

Vasárnap futóversennyel és csónaktúrával zárul a fesztivál. A III. OPERUN 10., illetve 1. kilométeres szakaszain Miklósa Erikával futhatnak a versenyzők. A start ezúttal a Kiskörei Hallépcsőtől indul.

A zárónap csónaktúrájához Abádszalókon csatlakozhatnak az érdeklődők, amelynek állomásain a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, Nédó Olga hegedűművész és Somogyi Lili Mária operaénekes, valamint St Martin szaxofon és pánsíp művész is műsort ad.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest