Utazásra csábítanak

A hőség ellenére sok érdeklődőt vonz a szolnoki Hild térre a két éves kihagyás után ismét megrendezett Szolnoki Utazás Kiállítás. A pénteki megnyitót követően kiállításokkal, koncerttel, bemutatókkal várja a látogatókat szombaton is a rendezvény.

Utazásra csábítanak

Az idei kiállítás a nemzeti értékek köré épült. Tizennégy település mutatkozik be, de intézmények, egyesületek is részt vesznek a programon. Amint a rendező Aba-Novák Agóra Kulturális Központ ügyvezető igazgatója, Molnár Lajos Milán köszöntőjében kiemelte, az utazás nem csak szórakozás és élmény, hanem rendkívül fontos közösségépítő, kultúra- és hagyományőrző szerepe is van. Ráadásul turisztikai élmények nem csak több ezer kilométernyire találhatóak tőlünk, elég, ha szétnézünk szűkebb környezetünkben.

– Talán nem mi vagyunk az ország legkiemeltebb idegenforgalmi területe, de nekünk is komoly értékeink vannak – tette hozzá Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere. – Büszkék lehetünk a Tisza-tó, a Tisza és a Zagyva nyújtotta természeti környezetre, a termálvízkincsünkre, ételeinkre és a szellemiségre, amely körül vesz minket. A polgármester arra is felhívta a figyelmet, hogy a belföldi turizmust megviselte a koronavírus-járvány, így aki csak teheti, inkább válassza a hazai úticélokat.

A rendezvényen résztvevő települések, kiállítók: Abony, Alföld Szíve Térségi Turisztikai Egyesület-Tisza tó, Besenyszög, Cegléd, Cserkeszőlő, Jánoshida, Jászberény, Kengyel, Kisújszállás, Kunszentmárton, Martfű, Mezőtúr, Mistral Travel Utazási Iroda, Rákóczifalva, Szajol, Szolnok, Szászberek, Szeged, Tiszakürt, Tiszasüly, Tiszavárkony, Újszász.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Egy halas hétvége Szolnokon

A Tiszai Hal Napja és Sparhelt Fesztivál nem titkolt célja, hogy megismertesse a rendezvényre kilátogatókat a Tisza mentén élők hagyományaival, a tiszai halból készíthető finomságokkal.

Tovább »