Többfrontos támadás a szúnyogok ellen

Bár az európai uniós előírások már tiltják a légi kémiai szúnyoggyérítést, bizonyos esetekben mégis sor kerülhet rá. Így Szolnokon hamarosan felszállhat a repülőgép az irtószerrel.

Ezen a héten – 2021-ben már hetedik alkalommal – lesz légi biológiai szúnyogirtás Szolnok térségében, és – dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Szalay Ferenc polgármester közbenjárására – a Nemzeti Népegészségügyi Központ határozatban ideiglenesen engedélyezte a légi kémiai kezelést is – adta hírül a város önkormányzata. Ez utóbbira először ezen a héten, várhatóan csütörtökön kerül sor, ráadásul a legfertőzöttebb helyeken földi kémiai kezeléssel összekötve.

 A tavalyit is meghaladó összeg, több mint 64 millió forint áll idén Szolnok önkormányzatának rendelkezésére a szúnyoghelyzet kezelésére. 2020-ban minden eddiginél többször, közel 30 alakommal volt szúnyogirtás, remélhetőleg idén nem fajul idáig az idei helyzet. A beavatkozásokat központi, kistérségi, önkormányzati források teszik lehetővé.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Tiszaderzs, Mi így szeretünk!

Rövid filmünk célja, hogy csatlakozzunk, ahhoz a megmozduláshoz, amit a Jerusalema tánc kihívás indított el – írják videójuk ajánlásában a résztvevők.

Tovább »