Közösen dolgoznak a megyéért az elszármazottak

Hámori József professzor halálával elveszítette elnökét a Közösen Jász-Nagykun-Szolnok Megyéért Baráti Egyesület. A civil szervezet hamarosan új elnököt választhat.

A fegyverneki születésű tudós a megyéből elszármazottakat tömörítő egyesület elnökeként rendkívül sokat tett az elmúlt évek során a térség felemelkedéséért. Társai most az ő szellemiségét tovább örökítve újítanák meg a szervezet működését.

– Természetesen alelnök társaimmal – Hegmanné Nemes Sárával és Mága Zoltánnal – és titkárunkkal, dr. Vincze Gyulával elróttuk kegyeletünket a temetésen – mondta el kérdésünkre válaszolva Szalóki István alelnök. – Mindannyian úgy véljük, nagyszerű ember, kiváló tudós, igazi polihisztor távozott el közülünk. A következő időszakban arra törekszünk, hogy Hámori József öröksége szellemében újítsuk meg az egyesületet.

Várhatóan egy-két hónapon belül új elnököt választanak, ehhez közgyűlésre hívják majd össze a tagságot. A későbbi terveik között pedig szerepel az egyesület valóban megyeivé szélesítése. Jelenleg ugyanis jórészt szolnokiakból áll a tagság. Szeretnék erősíteni a kapcsolatot a Megyei Önkormányzattal is, amely – épp a Közösen Jász-Nagykun-Szolnok Megyéért Baráti Egyesület javaslatára – idén először ítéli oda a Megye Díszpolgára címet. Mint ismert, ezt a kitüntetést Karikó Katalin veheti majd át.

Fotó: MTI/Mónus Márton

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Tiszaderzs, Mi így szeretünk!

Rövid filmünk célja, hogy csatlakozzunk, ahhoz a megmozduláshoz, amit a Jerusalema tánc kihívás indított el – írják videójuk ajánlásában a résztvevők.

Tovább »