[GALÉRIA] Új mentőautók érkeztek a megyébe

Szolnokra, Kunhegyesre és Jászárokszállásra is került azokból a mentőautókból, melyeket közel 10 milliárd forint értékben ad át ezekben a napokban az Országos Mentőszolgálat.

Új mentőautók érkeztek Szolnokra

Az Országos Mentőszolgálat fejlesztésének számos eleme van, a mentőautó beszerzések, a mentőállomás-felújítások, a mentéstechnikai eszközök beszerzései folyamatosak. Most 200 mentőautó cseréje és azok mentéstechnikai eszközökkel történő felszerelése 9,82 milliárd forintból valósul meg.

Szerdán megyénk három mentőállomásán adtak át egy-egy ötven millió forint értékű járművet. Amint azt dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat Főigazgatója a szolnoki átadó ünnepségen elmondta, az elmúlt évben a megszokott 1,2 millió riasztás mellett a mentős bajtársak közel 1,5 millió mintavételt végeztek el a járvány miatt és mintegy 160 ezer esetben szállítottak koronavírus-gyanús pácienst kórházba. Bár az a terhelés most némiképp csökkenni látszik, nyilvánvaló, hogy a magas szintű szakmai felkészültséghez megfelelő technikai háttér szükséges a biztonságos munkavégzéshez. Ehhez nyújtanak segítséget a most érkező új autók.

Új mentőautók érkeztek Kunhegyesre

Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy az új mentőautó egyfajta „kis sürgősségi osztályként” a legmagasabb szintű ellátást tudja nyújtani, s emlékeztetett, hogy a kormány 2010 óta több lépésben rendkívül komoly fejlesztést hajtott végre ezen a területen. Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere pedig azt hangsúlyozta, hogy a technikai fejlesztések mellett elengedhetetlen az a szakmai tudás, amely a Szolnoki Mentőállomás dolgozóit jellemzi. Nekik politikusoknak, városvezetőknek pedig az a dolguk, hogy a megfelelő hátteret megteremtsék a magas színvonalú, nyugodt munkához.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest