[GALÉRIA] Színházi búcsú Balázs Péter direktortól

A Szolnoki Szigligeti Színház évadzáró társulati ülésén búcsúztatták hétfőn Balázs Péter igazgatót, aki 2007-2021 között, 14 éven át vezette a Szigligeti társulatát.

Színházi búcsú Balázs Péter direktortól

Fekete Péter, az EMMI kultúráért felelős államtitkára köszöntőjében elmondta: végig következetes, a józan emberi értékekből nem engedő, megkérdőjelezhetetlenül magas színvonalú művészi és közösségi munka jellemezte a Balázs Péter által vezetett színházat. 

– Igazgatósága idején a Szolnoki Szigligeti Színház látogatóinak száma folyamatosan nőtt, a teltházas előadások népszerűsége irigylésre méltónak bizonyult – hangsúlyozta.

Balázs Péter az elmúlt esztendőt összegezve kiemelte, hogy hatalmas erőfeszítések árán, de a lehető legjobban sikerült átvészelni a pandémia időszakát, ezért köszönet illet mindenkit. Mint mondta, egyetlen színházként vállalták, hogy az összes előadást végigjátsszák üres nézőtér előtt, online közvetítve a nézőknek. A százszázalékot meghaladó nézőszám, a teltházas bemutatók magukért beszélnek, népszerű a színház – fűzte hozzá.

Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy Balázs Pétert vezetőként igényesség, csapatépítés, értékvezéreltség, együttműködés jellemezte, s kiemelt néhány, igazán szolnoki kezdeményezést, mint például az Ádámok és Évák programsorozat.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere felelevenítette, hogy Balázs Péter, 2007-ben vállalta a szolnoki színházigazgatást, egy olyan időszakban “amikor a közélet azt nem nagyon akarta”. Szolnok azonban nem engedte, hogy bárki felülírja a döntést és “ez a döntés Balázs Péter volt” – idézte fel a polgármester.

A dierktor hagyományosan az évadzárón adta át a Szigligeti-díjakat, amelyet idén Barabás Nóra marketing- és sajtóvezető, valamint Kerekes Zsolt gépkocsivezető kapott.

A Szolnoki Szigligeti Színház új igazgatója július 1-től Barabás Botond Jászai Mari-díjas színművész lesz.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Félúton a nagyiváni bölcsőde

A Fő úton lévő régi szolgálati lakást alakítják át – tájékoztatta portálunkat a helyhatóság. A tavalyi évben nyert 120 millió forint uniós támogatást a nagyiváni

Tovább »

Bölcsődét alakítanak ki Szajolban

A település önkormányzata 356 millió forintot nyert a beruházás megvalósítására. Uniós forrásból alakítanak ki a Szajoli Tiszavirág Óvoda Bölcsődei Tagintézményeként két új bölcsődei csoportot, összesen

Tovább »