[GALÉRIA] Közösségépítés az ország cseresznyéskertjében

Hagyományos ízek, népi játékok, kézműves foglalkozás, és a Nagykörűn elmaradhatatlan cseresznyézés, így telt a június 12-én megrendezett közösségépítő rendezvény.

Roma táncműsorral indult a program a Nagykörűi Szabadidőparkban, majd különféle játékok és foglalkozások keretében a látogatók próbára tehették rátermettségüket és kézügyességüket. A híres nagykörűi vendégszeretet jegyében finom helyi cseresznyével kínálták a résztvevőket. Roma lányok és asszonyok közösen készítették el az ebédet a megjelentek számára, féltve őrzött receptúra alapján.

– A fiatalok szabadidejének hasznos eltöltése, és a prevenció volt az elsődleges célunk – hangsúlyozta Nagy Elemér, a Nagykörűi Roma Önkormányzat vezetője.

A Sporttal az egészségért elnevezésű rendezvény a megye felzárkózás-politikáját fejlesztő projekt keretében jött létre. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat a megye több településén szervez közösségi együttműködést erősítő programokat az Európai Unió támogatásával.  Azonban egy váratlan haláleset, és a járványügyi veszélyhelyzet okán a legutóbbi alkalomra 2019 decemberében került sor.

Közösségépítés az ország cseresznyéskertjében

Projektazonosító: EFOP-1.6.3-17-2017-00015

A településről és a méltán híres cseresznyéről bővebb információkat az alábbi linkre kattintva olvashatnak: www.nagykoru.hu.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Félúton a nagyiváni bölcsőde

A Fő úton lévő régi szolgálati lakást alakítják át – tájékoztatta portálunkat a helyhatóság. A tavalyi évben nyert 120 millió forint uniós támogatást a nagyiváni

Tovább »

Bölcsődét alakítanak ki Szajolban

A település önkormányzata 356 millió forintot nyert a beruházás megvalósítására. Uniós forrásból alakítanak ki a Szajoli Tiszavirág Óvoda Bölcsődei Tagintézményeként két új bölcsődei csoportot, összesen

Tovább »