[GALÉRIA] Korszerű új buszok érkeztek Szolnokra

Tíz korszerű, új autóbusszal bővül a Volánbusz Jász-Nagykun-Szolnok megyei járműparkja. A szolnoki telephelyre kerülő négy buszt kedden ünnepélyes keretek között adták át.

Korszerű új buszok érkeztek Szolnokra

A klimatizált, kamerarendszerrel felszerelt, akadálymentes járművek Besenyszög, Rákóczifalva és Abony irányába közlekednek majd. A korszerű buszokat környezetkímélő, EURO 6 besorolású motorral, elektronikus utastájékoztató rendszerrel, valamint utasszámlálóval szerelték fel.

Amint dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő az átadó ünnepségen kiemelte, a Szolnok-környéki településeken élők ezer szállal kötődnek a megyeszékhelyhez, ügyintézés, iskolák, munkahelyek, egészségügyi ellátás, bevásárlás miatt naponta utaznak a megyeszékhelyre. Számukra nagy segítséget jelentenek ezek a modern járművek.

– Nagyszerű dolog, hogy az ország gazdasági teljesítőképessége lehetővé tesz ilyen mértékű fejlesztéseket – mondta köszöntőjében Szalay Ferenc polgármestere. Mint hangsúlyozta, az utasok biztonsága, komfortérzete, a járművek műszaki állapota rendkívül fontos ma már világszerte. Nem véletlen, hogy a magyar kormány 2022-től már csak elektromos járművek forgalomba állítását engedélyezi a közösségi közlekedésben.

Pafféri Zoltán, a társaság elnök-vezérigazgatója arról beszélt, hogy ilyen nagyságrendű csuklósbusz-beszerzésre nem volt példa az elmúlt 15 évben A MÁV-Volán-csoport egységes stratégiai irányításának is köszönhetően egyre színvonalasabb, korszerűbb és környezetkímélőbb szolgáltatások várják az utasokat. A Volánbusz 2018-ban indult járműfiatalítási programja keretében eddig 1070 új és újszerű autóbusz állt forgalomba. A társaság 2021-ben 1665 busz beszerzésére indít közbeszerzési eljárást, melynek eredményeként a jövő év végéig a vállalat teljes autóbusz-állományának 40 százaléka megújul.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Egy halas hétvége Szolnokon

A Tiszai Hal Napja és Sparhelt Fesztivál nem titkolt célja, hogy megismertesse a rendezvényre kilátogatókat a Tisza mentén élők hagyományaival, a tiszai halból készíthető finomságokkal.

Tovább »