Félmilliós adomány a Rotarytól a Hetényi kórháznak

A Szolnok-Tisza Rotary Club mobil EKG-készüléket adományozott a Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetnek pénteken.

Tárnai Csaba, a szolnoki szervezet elnöke, dr. Hoksári László és Sándor Iván adta át a mintegy fél millió forint értékű adományt a kórház vezetőinek.

Dr. Hoksári László kifejtette: mintegy másfél éves gyűjtési akciónak és a magyarországi Rotary mozgalom pályázati támogatásának köszönhetően gyűlt össze a most átadott orvosdiagnosztikai eszköz megvásárlásához szükséges összeg. A kórház nevében Piroska Miklós főigazgató köszönte meg a segítő szándékot. Mint hangsúlyozta, a Covid-időszak során sok esetben tapasztalhatták az egészségügyben dolgozók a civil szervezetek segítő szándékát, s a járvány lecsengésével is örömmel fogadják a felajánlásokat. Dr. Mózer Erzsébet, a rendelőintézet vezető főorvosa pedig arról beszélt, hogy a mobil-EKG készülék nagy segítséget jelent majd a rendszeresen szervezett szűrőprogramok során.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Egy halas hétvége Szolnokon

A Tiszai Hal Napja és Sparhelt Fesztivál nem titkolt célja, hogy megismertesse a rendezvényre kilátogatókat a Tisza mentén élők hagyományaival, a tiszai halból készíthető finomságokkal.

Tovább »