Bűnügyi felügyelet alatt a Szolnoknál történt halálos balesetet okozó férfi

Bűnügyi felügyelet alá helyezte a bíróság azt a román állampolgárságú, 25 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy egy járműszerelvény vezetőjeként a múlt pénteken gondatlanságból halálos tömegszerencsétlenséget okozott a 4-es főúton Szolnoknál. A balesetben hárman meghaltak – tájékoztatott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója – az ügyészség indítványától eltérően – bűnügyi felügyelet alá helyezte a gyanúsítottat. A végzés nem végleges, az ügyészség fellebbezett a letartóztatás elrendelése érdekében.

Mint ismert, három halálos áldozatot követelt június 4-én az a baleset, amely során a gyanúsított férfi Budapest felől Debrecen irányába haladt az általa vezetett vontatóból és az ahhoz kapcsolt pótkocsiból álló járműszerelvénnyel. Vele utazott a felesége. A férfi az útviszonyokhoz képest eltúlzott, óránkénti 90 kilométeres sebesség miatt a járművel letért a 100-as vasútvonal felett átívelő vasúti felüljáróról, áttért a szemközti sávba és összeütközött a szemből érkező kisbusszal, amelyben tizennégy férfi utazott. Az ütközés erejétől a kisbusz megpördült, a tetejével a szalagkorlátnak csapódott és végül a jobb oldalára borulva állt meg. A pörgés során a kisbusz utasai közül ketten kizuhantak a járműből. A kamion szintén megpördült, átszakította a szalagkorlátot és a bal oldalára dőlve az árokba csúszott. 

A baleset következtében a kisbuszt vezető férfi és a járműből kizuhant két utasa a helyszínen meghalt. A kisbusz további hat utasa súlyos, míg öt utas könnyű sérüléseket szenvedett. A kamionos utasa könnyebben sérült meg.
Az ügyészség azért indítványozta a román állampolgárságú, nemzetközi áruszállítással foglalkozó gyanúsított letartóztatását, mert szerintük fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábon hagyása esetén elszökne, elrejtőzne a magyar hatóságok elől, ezzel kivonná magát a büntetőjogi felelősségre vonás alól.

A kényszerintézkedésről véglegesen a Szolnoki Törvényszék mint másodfokú bíróság dönt.

Fotó: MTI/Donka Ferenc

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Félúton a nagyiváni bölcsőde

A Fő úton lévő régi szolgálati lakást alakítják át – tájékoztatta portálunkat a helyhatóság. A tavalyi évben nyert 120 millió forint uniós támogatást a nagyiváni

Tovább »

Bölcsődét alakítanak ki Szajolban

A település önkormányzata 356 millió forintot nyert a beruházás megvalósítására. Uniós forrásból alakítanak ki a Szajoli Tiszavirág Óvoda Bölcsődei Tagintézményeként két új bölcsődei csoportot, összesen

Tovább »