Átadták a Kolozsvári úti ovit

Szolnok legrégebbi óvodáját, a Kolozsvári úti ovit vehették újra birtokukba a gyerekek. Az épület közel 260 millió forintból újult meg.

A belvárosban lévő, mégis árnyas fák között lévő, négy csoportszobás óvoda fejlesztése során felújították az elektromos hálózatot, homlokzati hőszigetelést kapott az intézmény, megtörténta nyílászárók cseréje, új beltéri ajtók beépítése, valamint az épület projektarányos akadálymentesítése. Megvalósult a teljes épület-falazat festése, padló- és csempeburkolatok készítése, konyhai bútorok gyártása és beépítése. Új csoportszobák, fürdőszobák, tornaszoba és új eszközök és játékok várják a gyermekeket.  A fejlesztés részeként 16 napelem modul került az épületre, melyekkel az óvoda üzemeltetése gazdaságosabbá válik.

Amint dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő a csütörtöki ünnepségen köszöntőjében kiemelte, mintegy 4,1 milliárd forint jutott az elmúlt években a szolnoki oktatási-nevelési intézmények korszerűsítésére, miközben további fontos projektek még ezután következnek.

Szamosfalviné Törőcsik Ibolya, a Szolnok Városi Óvodák igazgató-helyettese köszönetet mondott a kivitelező Niké26 Kft-nek a színvonalas munkáért, Szalay Ferenc polgármester pedig arról beszélt, hogy önkormányzati vezetőként a gyermekekről, családokról gondoskodást tartja legfontosabbnak, hogy a felnövekvő generáció a legjobb helyen lehessen.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Félúton a nagyiváni bölcsőde

A Fő úton lévő régi szolgálati lakást alakítják át – tájékoztatta portálunkat a helyhatóság. A tavalyi évben nyert 120 millió forint uniós támogatást a nagyiváni

Tovább »

Bölcsődét alakítanak ki Szajolban

A település önkormányzata 356 millió forintot nyert a beruházás megvalósítására. Uniós forrásból alakítanak ki a Szajoli Tiszavirág Óvoda Bölcsődei Tagintézményeként két új bölcsődei csoportot, összesen

Tovább »