A rendőrök érték utol a baleset helyszínéről elszaladó jogsértőt

Egy helyi férfi okozott balesetet Kisújszálláson, aki jogosítvány nélkül, eltiltás alatt, ittas állapotban közlekedett autójával.

Kép: police.hu

Egy helyi lakos közlekedett személygépkocsival Kisújszálláson, a Téglagyári úton a Deák Ferenc út irányába 2021. június 8-án 19 óra 40 perc körül – írja a police.hu. A sofőr egy útkereszteződéshez érve, az „Elsőbbségadás kötelező” közúti jelzőtáblát figyelmen kívül hagyta és nekiütközött a védett úton haladó személygépkocsinak. Az ütközést követően a jogsértő a gépjárművéből kiugrott, nem győződött meg arról, hogy a baleset következtében valaki segítségnyújtásra szorul-e, és a helyszínről elszaladt. A sértett – az elsődleges orvosi vélemény szerint – könnyű sérülést szenvedett. A balesethez kiérkező és intézkedő rendőr járőr a férfit a Kórház úton utolérte, ellenőrizte és megállapította, hogy a gépkocsivezető úgy ült volán mögé, hogy előtte alkoholt fogyasztott. Az egyenruhások azt is megállapították, hogy a 27 éves sofőr az eltiltás hatálya alatt vezette gépjárművét, sőt vezetői engedéllyel sohasem rendelkezett.

A Karcagi Rendőrkapitányság nyomozói segítségnyújtás elmulasztása bűntett és járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki a férfit.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest