Tilos lesz a BLM-ruházat viselése az olimpián

A NOB szerint a sportolók egyértelmű többsége úgy véli, nem helyénvaló, ha a sportolók tüntetnek, vagy kifejezik nézeteiket a játékok alatt – írja a Mandiner.

Fotó: MTI

A tokiói olimpiai játékokon a sportolók nem viselhetnek „Black Lives Matter” feliratú ruházatot – a Nemzetközi Olimpiai Bizottság döntéséről a Daily Wire nyomán a Neokohn számol be. A sportszervezet megerősítette, érvényt kíván szerezni a játékok 50. szabályának, amely tiltja a politikai vagy társadalmi ügyekkel kapcsolatos tiltakozásokat a nemzetközi sporteseményen. Ehelyett a sportolóknak olyan „általánosabb kifejezéseket” tartalmazó ruházatot kell majd viselniük, mint a „béke”, „tisztelet”, „szolidaritás”, „befogadás” és „egyenlőség”.

A NOB szerdán bejelentette, hogy érvényre juttatja a sportolóknak a tüntetést tiltó szabályát az idei nyári tokiói olimpián, megjegyezve, a térdelés vagy az ököl felemelése azonnali büntetést von maga után. A döntését indokló jelentésben a NOB azt írta, hogy az elmúlt egy évben világszerte több mint 3500 nemzetközi sportoló körében végzett felmérést, és azt találta, hogy a sportolók egyértelmű többsége úgy véli, hogy nem helyénvaló, ha a sportolók tüntetnek, vagy kifejezik nézeteiket a játékok alatt.

A Word Players nevű szervezet viszont közölte, a tokiói olimpián szankcionált összes sportolót teljes mértékben támogatni fogja, és nem fogja megengedni, hogy az elavult sportszabályok felülírják az alapvető emberi jogokat.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Félúton a nagyiváni bölcsőde

A Fő úton lévő régi szolgálati lakást alakítják át – tájékoztatta portálunkat a helyhatóság. A tavalyi évben nyert 120 millió forint uniós támogatást a nagyiváni

Tovább »

Bölcsődét alakítanak ki Szajolban

A település önkormányzata 356 millió forintot nyert a beruházás megvalósítására. Uniós forrásból alakítanak ki a Szajoli Tiszavirág Óvoda Bölcsődei Tagintézményeként két új bölcsődei csoportot, összesen

Tovább »