Müller Cecília: Mostantól a Szputnyik V vakcinára is lehet időpontot foglalni (VIDEÓ)

Mostantól a Szputnyik V vakcinára is lehet időpontot foglalni azoknak, akiknek érvényes regisztrációja van – írja a hirado.hu.

Eddig 4 123 697-en kapták meg az első adag oltóanyagot, ezzel majdnem 43 százalék az átoltottság az országban. Második adag is kell a teljes védettséghez. Zajlik a járvány, ezért fontos, hogy tartsuk be a védelmi intézkedéseket. Még mindig ezer körüli új fertőzött van naponta, most 1130 új fertőzöttet azonosítottunk. A kórházakban 4374 fertőzöttet ápolnak, 511-en vannak lélegeztetőgépen – mondta Müller Cecília országos tiszti főorvos.

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A védőoltás kiváltja az immunválaszt. Sokan érdeklődnek, hogy mi van, ha védőoltás mindkét adagját követően nem mérnek jelentős ellenanyagot a szervezetükben. Az ellenanyagszint nem ad elégséges információt arról, hogy kialakult-e védettség. Mindegyik vakcina hatékony és biztonságos. Immár hatféle vakcinával oltanak,

a Janssen oltóanyagával főleg oltóbuszokon, mivel egyadagos, ezért a busznak nem kell visszamenni a településre. Aki három hónapon belül esett át betegségen, annak nem ellenjavallt az oltás felvétele

– oszlatta el Müller Cecília a felmerülő kételyeket.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Egy halas hétvége Szolnokon

A Tiszai Hal Napja és Sparhelt Fesztivál nem titkolt célja, hogy megismertesse a rendezvényre kilátogatókat a Tisza mentén élők hagyományaival, a tiszai halból készíthető finomságokkal.

Tovább »