Szolnok: Plusztámogatás a Véső útra

Több mint hétszáz millió forintos plusz kormányzati támogatásnak köszönhetően lezárul a szolnoki Véső úti sportkomplexum és környékének fejlesztése.

A 727 millió forintos támogatást dr. Kállai Mária fideszes országgyűlési képviselő hétfőn délelőtt sajtótájékoztatón jelentette be. Mint mondta, a Véső úti R.A.J.T. (Regionális Atlétikai Játék Tér) projekt során nemcsak egy sportközpont épül, hanem egy városrész komplex rehabilitációja zajlik. A fejlesztés egyszerre szolgálja a város sportoló, sportot szerető közösségét és a területen élőket.

Szalay Ferenc polgármester hozzátette: ezzel a támogatással együtt mintegy 5,5 milliárd forintot tudnak fordítani a Véső út és térsége fejlesztésére több projektnek köszönhetően.

– Egy átgondolt stratégiai fejlesztés mintegy kétharmadánál tartunk, a plusz támogatásból az utolsó egyharmadot valósítjuk meg – mondta. – Ez jelenti a városrészben a csatornaberuházást, a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítését, úthálózat-felújítást, új autóbuszjárat indítását – sorolta. A plusz forrásból felújítják az atlétika pálya melletti régi épületet, a teniszpálya mellett öltözőépület létesül, valamint a dzsúdósoknak, ökölvívóknak, birkózóknak új csarnok épül.

Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a Véső úti strandfürdő a tervek szerint májusban nyit, jelenleg folyamatban vannak ennek előkészületei. Emellett üzemeltetőként azt tapasztalják, hogy az eddig megvalósult fejlesztések rendkívül népszerűek.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest