Harmadára csökkent a lélegeztetőgépen lévők száma

Harmadára esett lélegeztetőgépen lévő koronavírusos betegek száma az egy hónappal ezelőtti adatokhoz képest.

Budapest, 2020. április 21. A kormany.hu által közreadott képen koronavírussal fertõzött, lélegeztetõgépre kötött beteget lát el egy védõfelszerelést viselõ orvos az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kialakított izolációs teremben 2020. április 21-én. MTI/kormany.hu/Árvai Károly

Míg az elmúlt 24 órában 549-en szorultak gépi lélegeztetésre, addig például március 30-án ez a szám még 1529 volt, és néhány héttel ezelőttig ezer feletti páciens kapott invazív lélegeztetést – írja a keddi Magyar Nemzet.

Ez a csökkenő tendencia a napi halálesetek számában is érzékelhető, mivel a koronavírus miatt elhunytak többsége a lélegeztetőgépre kapcsolt betegek közül kerül ki. Bár a halálesetek száma hullámzó – az elmúlt 24 órában 137 fő hunyt el a SARS-CoV–2 kórokozó miatt, két napja pedig 101 ember – a mortalitás is jelentősen alacsonyabb a március végi–április eleji csúcsnál, amikor tartósan háromszázhoz volt közel a halálos áldozatok napi száma.

A kedvező tendenciák ellenére a szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy nem vagyunk túl a járványon, és – a vakcina felvétele mellett – rendkívül fontos a védekezést szolgáló rendelkezések betartása.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest