[GALÉRIA] Családi portán termelnek

A szociálisan rászoruló családok és az egyedül élő időskorúak öngondoskodását segítő „szociális kiskert-, és kisállatartási” programot nyolcadik éve szervezik Szolnokon. Idén 55 halmozottan hátrányos helyzetű családot vontak be a kezdeményezésbe.

Családi portán termelnek

A „Munkalehetőség a Jövőért” Nonprofit Kft. végzi a koordinálást, szakmai tanácsadást, mentorálást, a gazdálkodáshoz szükséges kéziszerszámokat, eszközöket, valamint vetőmagokat, palántákat és a gyümölcsfákat biztosítanak a résztvevők számára. A korábbi évekhez hasonlóan az idén is növekvő számú család kapcsolódott be a kibővített szakmai tartalmú családi porta programba. Nyolc családi porta esetében nyílt lehetőség 20-20 darab tojótyúk kihelyezésével a családi önellátást fejlesztésére. A tojótyúkok kihelyezése mellett a tartási feltételek (ólak, kezdő takarmány, tanácsadás, stb.) kialakítását is segítették a szakemberek – tudtuk meg a programmal kapcsolatos szerdai sajtótájékoztatón Vincze Lajos integrációs szakértőtől.

A támogatott program 2021. március és 2022. június között valósul meg, ez idő alatt az önellátás ezen formája minimum 200.000 forint hozzáadott értéket jelent a résztvevő családoknál, amely a legjobban teljesítőknél és az őstermelői önellátás felé fejlődőknek több százezres jövedelem elérését segítheti elő évenként.

A Szolnok Városi „családi porta” projekt kiemelt értékét adja, hogy figyelembe veszi és reagál a kedvezményezettek képzettségi szintjére és munkaerő-piaci helyzetére. A rászoruló családok számára ez a program kiváló alkalmat nyújt arra, hogy saját konyhakerti kiskertjükben tudják megtermelni a családi fogyasztáshoz szükséges zöldségeket, gyümölcsöt, tojást és baromfihúst.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Egy halas hétvége Szolnokon

A Tiszai Hal Napja és Sparhelt Fesztivál nem titkolt célja, hogy megismertesse a rendezvényre kilátogatókat a Tisza mentén élők hagyományaival, a tiszai halból készíthető finomságokkal.

Tovább »