Csak júniustól kell fizetni a szolnoki parkolásért

Bár országszerte május 25-től szűnik meg a térítésmentes parkolás lehetősége, Szolnokon csak június 1-től kell fizetni a parkolásért.

Mint ismert, a kedvező járványügyi helyzet miatt a Kormány számos korábbi intézkedést hatályon kívül helyezett, többek között május 25-től megszűnik az ingyenes parkolás az országban. Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere azonban úgy döntött, a megyeszékhelyen csak június 1-től válik újra díjkötelessé a parkolás, bérleteket is ettől az időponttól kell vásárolni.

A fontosabb változásokról Lits László, az NHSZ Szolnok – NHSZ Zounok Kft. ügyvezetője számolt be.

– A kedvezményes lakossági parkolási engedély (regisztrációs díj) polgármester úr döntése alapján ebben az esztenőben térítésmentes. A 2020-ra megváltott lakossági parkolási engedélyek (korábbi néven lakossági parkolási bérlet) érvényességi ideje automatikusan 2021. december 31-re módosul – emelte ki Lits László. – A rendszámhoz kötött zónás/kombinált parkolóbérletek díjai változatlanok maradnak, továbbra is a 2020. évi árak érvényesek. Idén kizárólag havi parkolóbérletek vásárolhatóak, de lehetőség lesz egyszerre több hónapra érvényes bérlet megváltására is.

Amint az ügyvezető hozzátette, a parkolóbérletek a Belvárosi Ügyfélközpontban vagy a cég weboldalán vásárolhatók meg, várhatóan jövő hét közepétől.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Egy halas hétvége Szolnokon

A Tiszai Hal Napja és Sparhelt Fesztivál nem titkolt célja, hogy megismertesse a rendezvényre kilátogatókat a Tisza mentén élők hagyományaival, a tiszai halból készíthető finomságokkal.

Tovább »