Öt esemény öt nagykunsági településen

A megyei katasztrófavédelem öt eseményről – köztük egy kunmadarasi tűzesetről – számol be a hétvégi összefoglalójában.

Vízelvezető csatornába szorult két kiskutya péntek este Kunhegyesen, a Dankó Pista utcában. A város önkormányzati tűzoltóinak egy vízsugár segítségével sikerült kicsalniuk az ebeket, akiket aztán átadtak a helyi állatvédőknek.

Árokba hajtott és oldalára borult egy személygépkocsi péntek este a 4-es számú főúton, Karcagnál. Az autónak egy utasa volt, aki önerőből ki tudott szállni. A karcagi hivatásos tűzoltók állították kerekeire a roncsot. Az esethez a mentőket is riasztották.

Beizzott a korom egy kémény belsejében szombat éjszaka Kenderesen, a Szent István úton. A kisújszállási önkormányzati tűzoltók a kémény koromzsákját kitisztították és felügyelték a visszahűtés folyamatát.

Lángra kapott egy huszonnégy négyzetméter alapterületű melléképület vasárnap délelőtt Kunmadarason, a Réz utcában. A lángok átterjedtek a mellette lévő nyolcvan négyzetméteres lakóházra is. A karcagi hivatásos és a kunhegyesi önkormányzati tűzoltók két vízsugárral avatkoztak be. Az egységek kiérkezése előtt egy szabadnapos tűzoltó áramtalanította az ingatlant, illetve a főépületből egy gázpalackot kihozott. A házban élő öt ember otthonában maradhatott.

Fotó: Karcag HTP

Begyulladt a lerakódott kátrány egy kandallóhoz csatlakoztatott kéményben vasárnap délután a kisújszállási Sugár utcában. A tűz nem terjedt tovább. A település önkormányzati tűzoltói hőkamerás mérések mellett kéziszerszámokkal távolították el az izzó, parázsló szennyeződést. A ház lakható maradt.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Félúton a nagyiváni bölcsőde

A Fő úton lévő régi szolgálati lakást alakítják át – tájékoztatta portálunkat a helyhatóság. A tavalyi évben nyert 120 millió forint uniós támogatást a nagyiváni

Tovább »

Bölcsődét alakítanak ki Szajolban

A település önkormányzata 356 millió forintot nyert a beruházás megvalósítására. Uniós forrásból alakítanak ki a Szajoli Tiszavirág Óvoda Bölcsődei Tagintézményeként két új bölcsődei csoportot, összesen

Tovább »