Őshonos fákból lesz tankert Rákóczifalván

A régi tankertek hangulatát idézheti néhány éven belül az a terület, ahol ma 35 őshonos facsemetét ültettek el Rákóczifalván.

Hoffmann Imre altábornagy nemrégiben hunyt el. Még ő kezdeményezte az általános iskola közvetlen szomszédságában kialakítandó gyümölcsös létrehozását, nem titkolt pedagógiai szándékkal. Az első fát dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, dr. Hoffmann Imréné és dr. Túróczi Imre polgármester ültette el. Az őshonos növények között kőris-, hárs-, alma-, barack- és körtefák is vannak. .

– Eredeti szándékunk szerint ezeket a fákat dr. Hoffmann Imrével együtt ültettük volna el – emlékezett a közelmúltban elhunyt, rákóczifalvi származású helyettes államtitkárra dr. Kállai Mária. – Meghatározó pillanat a mai, ugyanis ez a sok növény mind azt szolgálja, hogy a gyerekek tudatosabban élhessék meg a kertvárosias létet. Kívánom, hogy az iskola jó gazdája legyen ezeknek a fáknak, és sok örömet okozzon a diákoknak.

– Szeretnénk folytatni a Hoffmann Imre által megkezdett utat. A most elültetett fáknak köszönhetően a gyermekek természetközeli környezetben nőhetnek fel, megkóstolhatjk a gyümölcsöket, hűsölhetnek az árnyékben. Mindez az övék lesz – tette hozzá dr. Túróczi Imre polgármester.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest