Hamarosan helyére kerül a Tisza-híd Püspökinél

Hamarosan helyére kerül az M4-es gyorsforgalmi út fejlesztésében épülő Tisza-hídnál Tiszapüspöki térségében. Amint arról a magyarepitok.hu beszámol, a Duna Aszfalt Zrt. generálkivitelezésében épülő átjárón már csak két tolási fázis van hátra a hídszerkezet végleges helyére érkezéséig.

A gyorsforgalmi út Szolnokot északról elkerülő szakasza mintegy 27 kilométer hosszan készül el Abony és Törökszentmiklós között. A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) beruházása két alprojektben valósul meg. Az első szakaszt a 90+859 és a 109+460 kilométerszelvény között a Colas Közlekedésépítő Zrt., a Colas Hungária Zrt. és a Duna Aszfalt Zrt. kivitelezi. A második szakaszt a 109+460 és a 118+000 kilométer szelvények között a Duna Aszfalt Zrt. építi meg.

Utóbbi szakaszon épül az új Tisza-híd 758 méteres szerkezeti hosszúsággal; valamint a Tisza ártér feletti híd 416 méteres szerkezeti hosszúsággal. A hídon legutóbb a jobb pályaszerkezet T15-ös sorszámmal ellátott tolását végezték el, egy 52 méteres előrehaladást teljesítve. A kivitelezés kezdete óta pályánként 668 méternyi tolást végeztek el. A hátralévő két tolás (T16 és T17) alkalmával még 113,8 métert halad a szerkezet a végleges helyére érkezéséig.

A T15-ös tolási fázis során érkezett meg a szerkezet végére szerelt tolócsőr az utolsó balparti közbenső támaszra, a 7-es pillérre. Ezután már csak a Törökszentmiklós felőli hídfő van hátra, amelyet a 8-as számú támaszként tartanak nyilván. A T15-ös tolási fázis az utolsó olyan tolás volt, melynek célja az, hogy a híd végén lévő szerelőterületen a híd szerkezetéhez további elemeket illeszthessenek.

A tolás előfeltételeként a végleges szerkezet 758 méteres hosszából már 704,2 méter tartószerkezetet összehegesztettek, a maradék 53,8 méter tpedig a mostani tolás után illesztenek. Az utolsó illesztések elvégzése után a Tisza nyugati partján megszüntetik az acélszerkezeti szerelőterületet, és ezen a szakaszon megindulhat az útépítés.

Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest