[GALÉRIA] Mindenkit vár Tiszafüred új főtere

Sajtónyilvános eseményen adták át, Varga Mihály pénzügyminiszter közreműködésével, a város megújult főterét április 9-én.

 

 

Átadták Tiszafüred új főterét

A pénzügyminiszter mellett Ujvári Imre polgármester, dr. Fazekas Sándor földügyi kormánybiztos és F. Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a sajtó megjelent képviselőit.

A polgármester beszédében a város történelmi pillanataként jellemezte a pénteki napot. Az elmúlt évek alatt számtalan beruházás indult, illetve zárult sikerrel a településen, amelyekhez kapcsolódóan hozzátette, a városvezetés célja, hogy egy dinamikusan fejlődő, pezsgő járásközpontot alakítsanak ki.

“Elmondható, hogy Tiszafüred nyertese a 2014-2020-as pályázati ciklusnak”értékelt Ujvári Imre.

Dr. Fazekas Sándor, a térség korábbi országgyűlési képviselője kiemelte, a város legutóbb a nyolcvanas években élt meg hasonló lendületű fejlődést.

– Ma egy csodálatos főteret adunk át, egy csodálatos városközpontot, amely az a közösségi tér lesz, ahol a fürediek találkozót rendeznek, ahol fiú és lány találkozik, ami igazi fóruma lehet ennek a településnek – fogalmazott F. Kovács Sándor, a térség jelenlegi országgyűlési képviselője.

Varga Mihály felidézte, mikor legutóbb Tiszafüreden járt, a városvezetőkkel a belföldi turizmus adta lehetőségekről, Tiszafüred addig kiaknázatlan lehetőségeiről beszélgettek. A pénzügyminiszter örömét fejezte ki abban, hogy a település ezen lehetőségek kiaknázásának, a fejlődés útján jár.

“Magyarország Kormánya kész, hogy továbbra is segítse mindazon önkormányzatokat, akik rendelkeznek tervekkel, elképzelésekkel” – hangsúlyozta.

Hozzátette, a következő uniós ciklusban mintegy 1600 milliárd forint fejlesztési forrás áll majd rendelkezésre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban.

Tiszafüred, a zöld város című projekt részeként kapott új főteret a Tisza-tó fővárosa. A téren a régi vásárcsarnok helyén új utcabútorokkal, térfedéssel, szőkőkúttal és kávézó épülettel rendelkező belvárosi terület várja a látogatókat. A projekten belül pedig a város egyik legnagyobb zöldterülete, a Városliget közpark is megújult és családbarát fejlesztése révén újonnan kialakított játszótérrel, játszóparkkal áll a lakosok és turisták rendelkezésére.

A beszédek után ünnepélyes szalagvágás következett a felszólalókkal és a kivitelező Józsa Kft. ügyvezetőjével, Józsa Bélával.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Bölcsődét alakítanak ki Szajolban

A település önkormányzata 356 millió forintot nyert a beruházás megvalósítására. Uniós forrásból alakítanak ki a Szajoli Tiszavirág Óvoda Bölcsődei Tagintézményeként két új bölcsődei csoportot, összesen

Tovább »