[GALÉRIA] A Móra park újabb üteme készült el

A szolnoki Móra park újabb területének fejlesztése zárult le. A második ütemben 3800 négyzetméternyi zöldfelület újult meg a Szolnoki Városüzemeltetési Kft-nek köszönhetően.

Fotó: CSI

Mint Szalay Ferenc polgármester a helyszínen tartott sajtótájékoztatón elmondta, a pozitív változások a park környezetét is érintették, hiszen komoly beruházások valósultak meg ebben a térségben. A Móra úti rendelő, a bölcsőde és az egykori főiskola régi épületének felújítása (ma a járási hivatal és kormányablak működik benne), valamint a környékbéli parkolók rendbetétele alapvetően változtatta meg a környék arculatát.

– Arra kérem a lakosokat, hogy ügyeljenek a park tisztaságára, rendezettségére, a gyermekek pedig örömmel vegyék birtokba a játszóteret! – tette hozzá Györfi Mihály alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője.

Lits László, a Városüzemeltetési Kft. vezetője a beruházás részleteit ismertetve kiemelte, hogy a város jelentős összeget fordít a parkok, zöldterületek karbantartására. Az elmúlt években megújult a Tisza park, és hamarosan megnyílik az egykori tüdőkórház területén az Ormos Imre családi szabadidőpark is.

A Móra park felújítása során a szakemberek új padokat és hulladékgyűjtőket telepítettek, a területen tíz új facsemetét is elültettek. A felújított járdákhoz vezető „ösvények” is új burkolatot kaptak körülbelül 120 négyzetméternyi felületen. Megújult a területen található játszótér néhány eleme is, illetve 85 négyzetméternyi új ütéscsillapító felületet raktak le. A játszótér melletti ivókút környezete is megszépült. A területen öntözőrendszert építettek ki, a  közvilágítást is fejlesztették, a játszóteret pedig térfigyelő kamera védi a rongálóktól.

A szolnoki Móra park újabb üteme készült el
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest