Többször is felcsaptak a lángok Karcagon

Eseménydúsan telt a karcagi tűzoltóknak a hétvégéje. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság három esetről is beszámolt.

Kigyulladt egy kazánház Karcagon . Fotó: Karcag HTP

Kigyulladt a kazánházban felhalmozott tűzifa szombat délután a karcagi Gyep utcában. A tűz a födémszerkezetet is károsította. A város hivatásos tűzoltói légzőkészülékben, két vízsugárral fékezték meg a lángokat, közben a szomszédos nyári konyhából egy gázpalackot kihoztak, amelyet nem ért hőhatás. A tűzoltók ezt követően megbontották a födémet. Az ingatlanon lévő lakóház nem károsodott.

Lángra kapott a szemét egy hulladéktároló konténerben szombat délután a karcagi Nyár utcában. A helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral számolták fel a káreseményt.

Az elmúlt három napban összesen tizennégy szabadtéri tűzhöz kaptak riasztást megyénkből a tűzoltók. Szolnokra háromszor, Pusztamonostorra és Kunszentmártonba kétszer, Karcagra, Mezőtúrra, Tiszagyendára, Tiszaföldvárra, Jászalsószentgyörgyre, Csépára és Törökszentmiklósra pedig egyszer kellett vonulni. A leégett területek teljes nagysága meghaladta az egy hektárt, a legnagyobb terület – ötezer négyzetméter – Mezőtúr határában gyulladt ki.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest