Ruhaadománnyal segít a Tisza-tavi Keresztyén Polgári Kör

Csütörtök délelőtt a karcagi Kátai Gábor Kórházba látogattak az alapítók, hogy a megyei önkormányzat közvetítésével adjanak át munkaruhákat az intézmény számára.

Fotó: Bekecs Sándor

A találkozón részt vett F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő és Hubai Imre megyei elnök, valamint a Polgári Kör alapítói: Fodor Gusztáv, Dr. Fülöp Gyula és Ujvári László. A részletekről utóbbi számolt be portálunknak.

– A Tisza-tavi Keresztyén Polgári Kör szoros együttműködésben áll a Magyar Református Szeretetszolgálattal, akik kapcsolatban állnak több hollandiai kórházzal, intézménnyel és szervezettel egyaránt. Ezen kapcsolatok révén a mai napon az AMC (Academic Medical Center – szerk.) felajánlását adtuk át a nagykunsági város kórházának – árulta el.

A Tisza-tavi Keresztyén Polgári Kör alapítói (balról): Dr. Fülöp Gyula jogász, Fodor Gusztáv református lelkész, Ujvári László újságíró. Fotó: Bekecs Sándor

Közel másfél millió forint értékben juttattak el 150 darab új, újszerű orvosi és nővéri ruhákat, 100 db kék nadrágot és 20 darab dzsekit.

Bízunk benne, hogy a most már egy éve folyamatos munkában álló egészégügyi dolgozók javát szolgálják majd a felajánlott ruházatok

– fejezte ki Ujvári László.

Hozzátette: céljuk, hogy ebben a vírustól, halálhírektől terhelt közéletben olyan színes értékek is megjelenjenek, mint például az adományozás. Fontosnak tartják a példamutatást, hogy térségen belül bemutassák azt a civil erőt, amely képes összefogni és segíteni azoknak, akik az emberekért dolgoznak nap mint nap, mint például az egészségügyben dolgozók.

Fotó: Bekecs Sándor

Szeptember óta sokat léptek előre

Az elmúlt bő fél évben a Tisza-tavi Keresztyén Polgári Kör számos megyei szociális-, és egészségügyi intézménybe, gyermekotthonba juttatott el bútor- vagy eszközadományt. Az elmúlt időszakban egyre többen – magánemberek, intézmények, vállalkozások – ajánlják fel segítségüket vagy jelzik csatlakozási szándékukat.

– Úgy látjuk, hogy jó úton járunk, jó példát mutatunk és sikerül betöltenünk azt a szerepet amire a Polgári Kör hivatott – emelte ki Ujvári.

Nagyné László Erzsébet, a kórház főigazgatója a találkozón elmondta, hogy a nagy megterhelés ellenére helytállnak, bemutatta a járvány elleni védekezésben történteket, illetve az oltási program menetét. Mindezekről egy későbbi írásunkban számolunk be részletesebben.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Félúton a nagyiváni bölcsőde

A Fő úton lévő régi szolgálati lakást alakítják át – tájékoztatta portálunkat a helyhatóság. A tavalyi évben nyert 120 millió forint uniós támogatást a nagyiváni

Tovább »

Bölcsődét alakítanak ki Szajolban

A település önkormányzata 356 millió forintot nyert a beruházás megvalósítására. Uniós forrásból alakítanak ki a Szajoli Tiszavirág Óvoda Bölcsődei Tagintézményeként két új bölcsődei csoportot, összesen

Tovább »