Öt tűzeset a Jászságban

Nem telt eseménytelenül a jászsági tűzoltók hétvégéje. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság öt esetről is beszámol hétvégi összefoglalójában.

Két melléképület égett Jászapátiban. Fotó: Jászberény HTP

Kigyulladt egy fából épített, lemeztetős fészer péntek délelőtt Jászboldogházán, a Május 1. utcában. A lángok kis területen átterjedtek a közeli főépület előtetejére. A település önkéntes tűzoltói egy vízsugárral avatkoztak be, illetve áramtalanították az ingatlant.

Berendezési tárgyak égtek egy ötven négyzetméteres családi ház egyik szobájában péntek délelőtt Jánoshidán, a Széchenyi István utcában. A jászberényi hivatásos tűzoltók kiérkezésére a lakók a lángolást megszüntették, így az egység egy vízsugárral és kéziszerszámokkal utómunkálatokat végzett. Amint az az átvizsgáláskor kiderült, egy kályhacső-nyílásba tömött rongy kapott lángra, ez okozta a problémát. A ház öt lakója rokonoknál helyezkedett el.

Kigyulladt egy lakóházzal egybeépített melléképület szombat hajnalban Jászapátiban, a Zrínyi utcában. A tűz továbbterjedt egy közeli fűrészpor-tárolóra és az udvaron tárolt tárgyakra, valamint a szomszédos telken álló melléképületre, melynek teteje szintén teljes terjedelmében égett. A jászberényi és hevesi hivatásos, a jászkiséri önkormányzati és a jászapáti önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett hat vízsugárral fékezték meg a lángokat. 

Beizzott a lerakódott korom egy családi ház kéményében szombat este Jászberény határában, a Tőtevényi tanya térségében. A jászberényi hivatásos tűzoltók hőkamerájukkal százhetven Celsius-fokos hőmérsékletet mértek a kémény belsejében, ezért kéziszerszámokkal és puttonyfecskendővel eltávolították a parázsló részeket, és felügyelték a visszahűtést. A ház négy lakója otthonában maradhatott.

Égett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület vasárnap hajnalban Jászladányban, a Kossuth Lajos utcában. Az épületben összesen százmázsányi tűzifát, szenet és fűrészport tároltak. A jászberényi hivatásos és a jászkiséri önkormányzati tűzoltók négy vízsugárral fékezték meg a lángokat és megakadályozták, hogy a tűz továbbterjedjen a főépületre. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest