[GALÉRIA] Százmilliós támogatás a Sportcentrumnak

Százhuszonhárommillió forint támogatásban részesül a Covid-járvány hatásainak enyhítésére a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) köszönhetően.

Fotó: CSI

A támogatási szerződést Deutsch Tamás, a SOSZ elnöke és Rózsa József, a Sportcentrum igazgatója írta alá hétfőn Szolnokon. A dokumentumot Szalay Ferenc polgármester és dr. Sebestyén Ildikó jegyző is szignózta.

Amint azt Deutsch Tamás az ünnepélyes aláírását megelőző sajtótájékoztatón elmondta, a kormány több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatást biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a pandémia hatásainak enyhítésére. Az egyesületek pénzt a szakmai munkát segítő kiadásaikra – eszközbeszerzésre, munkabérre, sportegészségügyi kiadásokra, versenyeztetésre, edzőtáborokra, valamint létesítménybérlésre – használhatják fel.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere kiemelte, hogy az egészséges életmódra nevelést az oktatással összekapcsolva, és a gazdaság megfelelő szinten tartásával lehet segíteni a családokat abban, hogy a gyermekek egészségben, biztonságban nőhessenek fel. Szolnokon többezer gyermek rendszeresen mozog, ennek alapja a mindennapos testnevelés. A polgármester megemlítette azokat a fejlesztéseket, melyek a közeljövőben megvalósulnak és javítják a fiatalok mozgási, sportolási lehetőségeit: megújulnak a Varga Katalin Gimnázium, a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és a Faipari Szakközépiskola tornatermei.

Mint Rózsa Józseftől, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójától megtudtuk, a 123 millió forint támogatás nagy részét a sportlétesítmények üzemeltetésére, bérek finanszírozására hasznosítják, egy kisebb részét a támogatásnak pedig sporteszközökre, fejlesztésre fordítják. Kiemelte: a sportiskola létszáma jelenleg magasabb – mintegy 1100 körüli -, mint a pandémia előtt volt. Ez annak a jele, hogy a szülők, családok felismerték a sport, az egészséges életmód kiemelkedő szerepét.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest