Karnyújtásnyira lehet a Nobel-díjtól a kisújszállási származású biokémikus

Egyre bővül azonak a magyar, illetve magyar származású szaktekintélyeknek a névsora, akiknek a birtokába kerülhetett a Nobel-díj, s erre a listára bizony jó eséllyel Karikó Katalin neve is felkerülhet – írja a Ripost.

Karikó Katalin február 8-án kapta meg a Rosenstiel-díjat, melynek kitüntetettjei közül már 36-an részesültek később Nobel-díjban (Photo by Handout / FAMILY HANDOUT / AFP) /

„Adjanak Nobel-díjat ennek a nőnek!” 

– írta a Twitterre a vakcinagyártás terén tett kiemelkedő szerepe kapcsán Karikó Katalinról Richard Dawkins evolúcióbiológus.

A magyar biokémikus amerikai kutatótársával, Drew Weismannal február 8-án vehette át a rangos amerikai szakmai elismerést, a Rosenstiel-díjat. Márpedig, aki jól ismeri ezt a kitüntetést, az tudja, hogy sok esetben egyfajta „ajánlólevél” volt a Nobel-díjhoz. Eddig ugyanis a 49. díjkiosztón kitüntetettek közül már 36 szaktekintély kapta meg a Rosenstiel-díj után a Nobel-díjat is. Karikó Katalin és amerikai kutatótársa, az idei, jubleumi 50. eseményen – melyet virtuálisan tartottak meg – vehette át az amerikai kitüntetést.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest