Új „fajárgány”! Ismét alkotott a tiszaörsi ezermester, Puskás István

Már megszokott, hogy év elején menetrendszerűen érkezik valamilyen, a nyilvánosságot „sokkoló” alkotás a tiszaörsi ezermestertől.

Íme a kisbusz! – mutatta büszkén alkotását Puskás István. Kép: Ujvári László/Alföldhír.hu

Ezúttal egy, a régi időkből ismerős kisbuszt készített Puskás István. Az elsőre kicsinek tűnő járgányban egy felnőtt – ha nem is kényelmesen, de elfér. A vezetéséhez pedig nem kell különleges képesség.

Igen! Mint minden korábbi alkotása, ez is működőképes. „Pöccre indul!”

Egy hónapja készültem el az első kisbusszal, de az nagyon gyorsan gazdára talált, így hozzáláttam egy másodikhoz. Íme! – mutatta az ottjártunkkor éppen az udvaron álló csodát.

Aprólékos, részletes kidolgozás jellemzi a fából készült buszt. Kép: Ujvári László/Alföldhír.hu

Az elsőn két, a másodikon már csak egy hónapig dolgozott. Mint hírportálunknak elmondta, nem volt egyszerű feladat, de izgalmas volt belemerülni a munkába.

Egy gyerekjátékról mintázta a kisbuszt, melyet egyik ismerősétől kapott. Meglátása szerint, az összes közül eddig ezt volt a legnehezebb elkészíteni, elsősorban a méretei miatt. A motor beszerelése pedig igazi kihívás volt.

Egy vadonatúj, 7,5 lóerős EuroStar motor hajtja a masinát. Kép: Ujvári Lászó/Alföldhír.hu

Hogy mi lesz a következő? Azt még nem tudom, de már gondolkozok rajta, hogy mit készítsek majd – felelt a nekiszegezett kérdésre az alkotó.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights