Példás mozgalmat indított a tiszafüredi lány

Lupsán Lili barátnőjével osztotta meg először ötletét. Mára már nem csak Budapesten, de Szegeden is látogatnak gyermekotthonokat, hogy mosolyt csaljanak a kicsik arcára.

Lupsán Lili és Hegyvári-Baán Bettina alapítók. Forrás: KöJKök – Közösségi Játék Készítés.

Mint megkeresésünkre elmondta, fejlesztőjátékok készítésével kezdte, majd jött az ötlet, hogy ezeket a játékokat olyanoknak adják, akiknek tényleg szüksége is van rá, Barátnőivel munkához láttak és megszületett a Közösségi Játék Készítés (KöjKök) mozgalom.

Ötletükkel gyermekotthonokat kerestek fel, melyek többsége szívesen fogadta a lányokat. A foglalkozások során együtt játszanak a gyermekekkel és fejlesztő játékokat készítenek közösen hagyományos alapanyagok – színes ceruzák, papírok, olló, karton stb. – felhasználásával. A dolog nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik, a gyermekek élvezik ezen alkalmakat.

A mozgalom sikerességét meg mi sem bizonyítja jobban: az önkéntes tagok száma folyamatosan bővül, számos gyermekotthonba visszajárnak és Budpapest mellett egy ideje Szegeden is megtalálhatóak. Terveik között szerepel, hogy a jövőben egyesületi formában folytatják tevékenységüket és elkészítik önálló weboldalukat is.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Nem a saját házát adta el

Szolnoki Járási Ügyészség vádat emelt csalás bűntette miatt egy 48 éves törökszentmiklósi férfivel szemben. A vádirat szerint a férfi még 2020. nyarán állapodott meg egy

Tovább »