Meghalt Sas József

Elhunyt Sas József színművész és színházigazgató, érdemes, kiváló művész, Jászai Mari-díjas és Erzsébet díjas színművész, a magyar humor korszakos alakja – értesítette Sas József családja az ATV-t. A hírek szerint a művész szervezete tegnap éjjel adta fel a harcot.

Kép: mandiner.hu

A művész 1939-ben, Békéscsabán született. Édesapja is színész volt, de a holokauszt áldozata lett. Sas József 1957-ben végzett a Rózsahegyi Kálmán színiiskolában, majd a győri Kisfaludy Színházhoz szerződött. 1958-tól a Békés Megyei Jókai Színháznak, 1959-től a Pécsi Nemzeti Színháznak, 1960-tól A Magyar Néphadsereg Művészegyüttesének, 1966-tól pedig a kecskeméti Katona József Színháznak volt tagja. 1973-ban lett a Mikroszkóp Színpad művésze, melynek 1985–2010 között igazgatójaként is tevékenykedett. 2010 után magánszínházat működtetett a Fészek Művészklubban. A rádió- és tv-kabarék állandó közreműködője volt, számos nagylemeze jelent meg, emellett több önálló esttel is szórakoztatta a nagyérdeműt.

A hagyományos kabaré egyik utolsó képviselője 2019 tavaszán kapott kétoldali agyvérzést, majd pár héttel ezelőtt a koronavírussal is megfertőződött. Egy ideig úgy tűnt, hogy felülkerekedik a megpróbáltatásokon, ám végül szervezete feladta a harcot. Sas József 82 éves volt.

Mandiner

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Tanuszoda épül Tiszafüreden

Hamarosan egy fedett tanuszodával gyarapodik a Tisza-tó fővárosa, jelentette be a közösségi odalán Ujvári Imre a város polgármestere. Az erről szóló értesítést Szabó Tünde államtitkár

Tovább »