Már több banknál elérhető a fogyasztóbarát személyi hitel

Egyre több banktól lehet olyan személyi kölcsönt igényelni, amely megfelel a Magyar Nemzeti Bank fogyasztóbarát minősítéséhez szükséges feltételeknek – írja a Magyar Nemzet.

A minősítési rendszert a fogyasztóbarát lakáshitelek mintájára vezette be a jegybank idén januártól. A money.hu szakértői szerint bár voltak a piacon olyan személyi kölcsönök, amelyek tudják ugyanazt, mint a fogyasztóbarát társaik, de utóbbiak átláthatóbb helyzetet és fokozottabb versenyt hozhatnak ezen a piacon. A portál felidézi:

a fogyasztóbarát személyi kölcsönök futamideje maximum 7 év lehet, végig azonos összegű havi törlesztőrészlettel kell rendelkezniük, végig fix kamatozásúak.

Az igénylés befogadását követően maximum 3 munkanapon belül folyósítania kell a pénzintézetnek a fogyasztóbarát személyi kölcsönöket.. A folyósítási díj a teljes hitelösszeg legfeljebb 0,75 százaléka lehet, teljesen online hitelfelvétel esetén pedig nem kérhet folyósítási díjat a bank.

Illusztráció fotó.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Nem a saját házát adta el

Szolnoki Járási Ügyészség vádat emelt csalás bűntette miatt egy 48 éves törökszentmiklósi férfivel szemben. A vádirat szerint a férfi még 2020. nyarán állapodott meg egy

Tovább »