Magyarországon is megjelent az Angliából származó vírusmutáció

Három személy esetében mutatták ki a rendkívül fertőző vírustörzset.

Kedden három beteg laboratóriumi mintájában is azonosították az Angliából származó, jóval erősebben fertőző vírusmutációt, amelyet már a környező országokban is detektáltak. Ennek a vírustörzsnek, amely tavaly év végén bukkant fel először, ötven-hetven százalékkal magasabb a megbetegítő képessége, mint az eredeti vírustörzsnek – közölte az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján az országos tiszti főorvos. Müller Cecília hozzátette:

a vakcinagyártók mindegyike azt állítja, hogy a terméke védelmet nyújt ez ellen a vírusvariáns ellen is.

A szakember beszámolt róla, hogy az előző 24 órában újabb 1358 magyar állampolgár szervezetében mutatták ki a koronavírust, ezzel 345 710 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 95 többségében idős, krónikus beteg, így 10 948-ra emelkedett a járvány áldozatainak száma. Müller Cecília hozzáfűzte: az aktív fertőzöttek száma 119 309 fő, 215 453-an pedig már kigyógyultak a betegségből.

Illusztráció fotó (Google képtalálat)

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Megkoszorúzták a szolnoki emléktáblát

Szimbolikus dátum február 25-e, 2001 óta a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja hazánkban. 1947-ben e napon hurcolták el Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt országgyűlési képviselőjét. Ezzel vette

Tovább »