Kettőzött erővel küzdenek a székely petíció végső sikeréért

– Nincs más választásunk, sikerre kell vinni a székely petíciót azok után, hogy az Európai Bizottság lesöpörte az asztalról a Minority SafePack kezdeményezést – erről beszélt a Magyar Nemzetnek Pesty László kampányfőnök.

Céljuk elérése érdekében a kampányhajrában három országba is ellátogatnak, hogy ne csak szükséges hetedik országban, hanem még több államban elérjék a jogszabályban előírt aláírásszámot. Nyomást akarnak gyakorolni Brüsszelre.

– Magunkra maradtunk, az Írdalá.hu kampány egyedül küzd tovább az európai őshonos kisebbségekért – így kommentálta a Magyar Nemzetnek az Európai Bizottság (EB) pénteki döntését Pesty László, a székely petíció kampányfőnöke. 

Pesty László emlékeztetett rá, hogy egy éve vette át a székely petíció kampányának irányítását, és a Gerilla.hu csapata azóta dolgozik megfeszített erővel az aláírásgyűjtés sikeréért.

– Az elmúlt egy évben végig kapcsolatban álltunk a Minority SafePack képviselőivel és szakembereivel. Vincze Loránt, az RMDSZ európai parlamenti képviselője, az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója elnöke nagyon sokat lobbizott a mi kezdeményezésünkért is Brüsszelben, mint ahogy Bodor László, a Minority SafePack egykori kampányfőnöke is rengeteg marketing kommunikációs szakmai tanácsot adott tavaly február óta – fogalmazott Pesty László. Hozzátette, hogy nagyon drukkoltak a Minority SafePack kezdeményezésnek, és amikor az Európai Parlament kétharmaddal támogatta az ügyet, biztosak voltak a sikerben. Azt hitték, hogy „végre kinyílt az ég”, s most, amikor az Európai Bizottság elkaszálta a kezdeményezést, óriásit csalódtak.

Svédország már megvan, Spanyolország lehet a következő, ahol összegyűlik a kellő számú aláírás Fotó: Gerilla.hu

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Tanuszoda épül Tiszafüreden

Hamarosan egy fedett tanuszodával gyarapodik a Tisza-tó fővárosa, jelentette be a közösségi odalán Ujvári Imre a város polgármestere. Az erről szóló értesítést Szabó Tünde államtitkár

Tovább »