Két tonnányi élelmiszer a rászorulóknak

Két tonna tartós élelmiszer érkezett kedden a Humán Szolgáltató Központ által koordinált Szolnok Segít programhoz.

Fotó: Csabai István

Immár nyolcadik éve támogatja a nehéz helyzetben élő szolnokiakat a program. A karitatív kezdeményezés sikeréhez számos segítő szándékú adományozó – cégek, magánszemélyek, intézmények – hozzájárult az évek során. Ezúttal Ligeti József önkormányzati képviselő jóvoltából érkezett a nagy mennyiségű élelmiszer, aki Szalay Ferenc polgármesterrel együtt adta át az adományt.

– A Szolnok Segít program bizonyítja, hogy rengeteg jó szándékú, a rászorulókat támogatni kívánó ember él Szolnokon, és ugyanígy nagyon sok olyan cég is van, amelyek a társadalmi felelősségvállalás jegyében a karitatív kezdeményezés mellé állnak. A Humán Szolgáltató Központ munkatársai pedig garanciát jelentenek arra, hogy valóban a leginkább rászorulókhoz jut el a segítség – mondta Szalay Ferenc polgármester, aki emlékeztett rá, hogy az elmúlt hetekben a horvátországi földrengés károsultjai javára is kamionnyi adomány érkezett a városban élőktől.

Fotó: Csabai István

– A körzetemben lévő legnagyobb bevásárlóközpont vezetését kerestem meg, támogatnák-e a rászorulókat, és nagyon örültem, amikor pozitív választ kaptam – mondta el a  Ligeti József önkormányzati képviselő. – Végül jelentős mennyiséget, két tonna tésztát, rizst és lisztet szállíthattunk most ide.

A Humán Szolgáltató Központ képviseletében Tordainé Mátyus Emese, a program koordinátora és Hegyi Anita, a központ vezetője köszönte meg az adományt, amelyet hamarosan eljuttatnak a rászorulókhoz.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest