Idén is terveznek szelektív célú halászatot a Tisza-tavon

Évente rendszerint végeznek ökológiai célú szelektív halászatot a Tisza-tavon. A koronavírus tavaly erre is rányomta a bélyegét.

Tavaly ilyenkor még a 2019-es év halászati eredményeit értékelték, valamint a 2020-as teendőket tervezték. A járványhelyzet azonban a halászatra is rányomta a bélyegét, és ez meglátszott a fogási eredményeken.

A Tisza-tavi Sporthorgász Kft. közölte: A halászok csak nehezen tudták eladni a kifogott zsákmányt, így a halászat intenzitása is csökkent.

Ez leginkább a törpeharcsát érintette, a busa iránt megmaradt a kereslet.

Annak ellenére, hogy novemberben a halászok szinte ugyanannyi törpeharcsát fogtak, mint 2019-ben, év végére nem sikerült bepótolni a tavaszi hátrányt. 2020-ban a Tisza-tavi halászok 46.822 kg törpeharcsát fogtak, mintegy 20.000 kg-mal kevesebbet, mint 2019-ben (66.281 kg).

2021-re is bizakodással tekintünk

– közölték a honlapjukon közzétett beszámolóban.

A halászokkal már megkötötték a megállapodásokat, az engedélyek beszerzése folyamatban van. Hangsúlyozták: Igyekeznek minden megtenni azért, hogy a Tisza-tó halállományát kevesebb élőhely- és táplálék konkurencia sújtsa, a többi a piaci és gazdasági környezeten múlik.

Illusztráció fotó (Kép: Tisza-tavi Sporthorgász Kft.)

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Megkoszorúzták a szolnoki emléktáblát

Szimbolikus dátum február 25-e, 2001 óta a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja hazánkban. 1947-ben e napon hurcolták el Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt országgyűlési képviselőjét. Ezzel vette

Tovább »