Bíróság előtt kell felelnie tettéért a momentumos politikusnak

Szabadságvesztés kiszabását indítványozza vádiratában a Központi Nyomozó Főügyészség a csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszakkal vádolt Szarvas Koppány Bendegúzra. A Momentum VIII. kerületi önkormányzati képviselője 2018-ig csak verbális támadásairól volt ismert – írta a Magyar Nemzet.

A decemberben elmulasztott előkészítő ülést pótolhatja be hétfőn Szarvas Koppány Bendegúz a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszakkal vádolt Szarvasnak Fekete-Győr András pártelnökkel együtt kellett volna megjelennie a december 17-i előkészítő ülésen, lévén vádlott-társak. Szarvas azonban Covid-gyanúsként kimentette magát. Úgy tudni, egy Covid-pozitív ember kontaktszemélye volt, ami elégséges indok volt a bíróságról való igazolt távolmaradásra.

A decemberi előkészítő ülésen Fekete-Győr András tagadta, hogy rendőrökre támadt volna 2018-ban a Kossuth téri tüntetések során. Nem fogadta el a vádhatóság ajánlatát, miszerint egy év hat hónap, három évre felfüggesztett szabadságvesztést kap, ha teljes körű beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyalásról.

Fekete-Győr esetében várhatóan még januárban megkezdődik a bizonyítási eljárás. Előtte azonban Szarvas Koppány Bendegúzon a sor.

A korábban Gyurcsány fiatalkori reinkarnációjának tartott ifjú politikus – aki még nincs harmincéves – 2017-ben hagyta ott a Demokratikus Koalíciót, miután sikeresen létrehozta a párt ifjúsági tagozatát. Egyesek szerint túlnőtt magán, ami nem tetszett a Gyurcsány Ferenc környezetében politizáló „ős”-DK-soknak. Akár elüldözték Vadai Ágnesék, akár önszántából döntött így, Szarvas a Momentumban találta magát, hogy aztán mindjárt a Bács-Kiskun megyei országgyűlési képviselő-jelölti listára kerüljön. Az Országgyűlésbe nem került be, önkormányzati képviselő lett.

Facebook oldalán fideszesek felakasztására utalt tavaly áprilisban Szarvas Koppány Bendegúz: “…megdolgoznak a fiúk a lámpavasért.” Kép: Baranyai Attila

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Tanuszoda épül Tiszafüreden

Hamarosan egy fedett tanuszodával gyarapodik a Tisza-tó fővárosa, jelentette be a közösségi odalán Ujvári Imre a város polgármestere. Az erről szóló értesítést Szabó Tünde államtitkár

Tovább »