A járványt csak az oltással fékezhetjük meg!

Messzemenően és mély meggyőződéssel kiállunk a SARS-Cov-2 vírus elleni védőoltás mellett. Arra biztatunk minden kollégánkat, nővéreket, asszisztenseket, orvosokat, hogy a szakmai ajánlások betartásával mielőbb olttassák be magukat! Biztassanak mindenkit, minden honfitársunkat, hogy vegyék fel mielőbb a védőoltást! – olvasható abban a nyilatkozatban, melyet a Szívügyünk Szolnok Alapítvány tett közzé csütörtökön.

Az alapítvány – melynek elnöke Szabó József korábbi megyei közgyűlési alelnök, titkára pedig dr. Herczeg Béla kardiológus – immár húsz éve áll a gyógyítás szolgálatában, ez alatt az idő alatt több mint 100 millió forinttal támogatta a Hetényi Géza Kórház munkáját, fejlesztette műszerparkját, szolgálva ezzel a régió magas szintű, európai színvonalú betegellátását.

Most, hogy már két vakcina is rendelkezésre áll, eljött a pillanat, hogy kinyilvánítsuk elkötelezettségünket, hogy támogassunk minden a vakcináció kiterjesztését szolgáló törekvést, intézkedést. A járványt csak ily módon, elszánt és eltökélt céltudatossággal fékezhetjük meg. Ez mindannyiunk közös felelőssége. A vakcina az egyetlen lehetőség, hogy a járványt megállítsuk, hogy életünk normalizálódjon, hogy megőrizzük az emberi civilizáció egyetemes értékeit. Ez a vakcina Szentgyörgyi Albert hazájából, annak a szellemi műhelynek az örökségéből sarjadhatott ki, ami a magyar biokémiai kutatás bölcsője volt. Karikó Katalin professzor asszony állhatatos, a kudarcból is felállni tudó, végül pedig diadalmas tudományos pályaíve, a mRNS-alapú vakcina felfedezése mindannyiunknak példát mutat.

A járvány jelenleg is tombol a világban. Embertársaink ezrei, tízezrei halnak meg nap mint nap. Nekünk tehát magyaroknak ebben a vészterhes időben itt és most és a következő hónapokban is példát kell mutatnunk összefogásból, egymás iránt mutatott türelemből, tenni akarásból.

Legyen tehát hazánk ebben a védőoltásban, az átoltottságban is az elsők között! – hívja fel a figyelmet az alapítvány kuratóriuma.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Nem a saját házát adta el

Szolnoki Járási Ügyészség vádat emelt csalás bűntette miatt egy 48 éves törökszentmiklósi férfivel szemben. A vádirat szerint a férfi még 2020. nyarán állapodott meg egy

Tovább »