Közönség nélkül az előadás sem az igazi

Különleges alkalom a színészek életében, ha nyugodtan, családi körben tudják tölteni az év végi ünnepeket. A szolnoki Szigligeti Színház művészének, Lugosi Claudiának idén ez megadatott, talán a járvány egyetlen pozitív hozadékaként.

Beküldött fotó.

Előtte azonban igen sűrű próbaidőszakon kellett túlesniük, hiszen Szabó Magda csodálatos művét, a Régimódi történetet állították színpadra.

– Úgy gondolom, nagyon izgalmas, szép előadás született – meséli Lugosi Claudia. – A rendezőnk, Csiszár Imre nagyszerűen kézben tartotta a darabot, fegyelmezett próbákat tartottunk annak ellenére, hogy picit nehezen indult a folyamat. A járvány miatt ugyanis volt egy kényszerű leállás és próbákon is korlátozást jelentett az állandó maszkhasználat. Ez nekünk nagyon furcsa volt, de elfogadtuk, hiszen a mi érdekünkben tették kötelezővé. A színház mindenben megfelel a korlátozásoknak, folyamatos a fertőtlenítés, odafigyelünk az előírásokra. A nézők hiánya a próbákon nyilván még nem okozott gondot, a bemutatón viszont mindannyiunknak nagyon hiányzott a közönség. Persze drukk, az izgalom ugyanúgy megvolt a premier előtt, hiszen tudtuk, hogy a kamera túloldalán ott vannak a nézők. Ráadásul a közeli képek miatt sokkal élesebben kijönnek a hibák, minden rezdülésünk, mimikánk jobban látszik. Mégis hiányoztak a reakciók, a taps, de főként az a légkör, amit a közönség jelenléte létrehoz. Megszoktunk, hogy teltház előtt játszunk, ott ülnek a nézők, együtt élnek az előadással.

Beküldött fotó.

A premiert követően jut idő némi pihenésre is a karácsonyi időszakban.

– Itthon töltjük ezeket a napokat, szűk családi körben – teszi hozzá a színésznő. – Férjemmel, lányainkkal, anyósommal, illetve a sógornőmék jöttek hozzánk. Nagyon fontos volt számomra, hogy együtt legyünk, mivel a nagylányunkkal, Pollával, aki Ausztriában él, már hónapok óta nem találkozhattunk. Persze a kutyusaink, Liza, Daisy, Maya és Motyesz is állandóan a karácsonyfa körül pihengetnek. Édesapám viszont nagyon hiányzott, vele csak a net segítségével tudtunk „találkozni”. Korábban mindig együtt voltunk karácsonykor, de idén Kaposváron maradt, a saját biztonsága érdekében. Sajnos számomra szomorú időszak a karácsony, hiszen néhány éve épp december 23-án temettük édesanyámat. Így nálunk ez az ünnep inkább csendesen, emlékezéssel telik.

Beküldött fotó.

A rövid szünetet követően aztán januárban újult erővel folytatódnak a próbák a szolnoki színházban.

– Az előző évadban csupán néhány előadást tudtunk lejátszani a Nyitott ablak című darabból, melyet Balázs Péter igazgató úr rendezett – tudjuk meg Claudiától. – Nagyon jól sikerült, szórakoztató előadás, lelkesen fogadta a közönség, de a vírus miatt nem lehetett eleget játszani. A tervek szerint most ezt fogjuk felújítani, s azt is online láthatják majd a nézők. Márciusban pedig elkezdjük próbálni a Dérynét és mindannyian bízunk benne, hogy mire áprilisban sor kerül a bemutatóra, már újra lehet közönség is a nézőtéren. Az üres soroknak igencsak lehangoló játszani, így érthető módon a legfőbb vágyunk, hogy mielőbb visszatérjen az élet a rendes kerékvágásba.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Nem a saját házát adta el

Szolnoki Járási Ügyészség vádat emelt csalás bűntette miatt egy 48 éves törökszentmiklósi férfivel szemben. A vádirat szerint a férfi még 2020. nyarán állapodott meg egy

Tovább »