Kitüntették Izaki Maszahirot és Kanai Toshifumit

Japán Külügyminisztérium a 2020. évi külügyminiszteri kitüntetést Szolnok fő-zeneigazgatójának, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar karmesterének, Izaki Maszahironak adományozta.

A külügyminiszteri kitüntetést olyan személyek vagy csoportok kaphatják, akik rendkívüli mértékben hozzájárulnak Japán és a külföldi országok közötti baráti kapcsolatok erősítéséhez. Izaki Masahiro, miután 1995-ben Budapesten első helyezést ért el a Magyar Televízió VIII. Nemzetközi Karmesterversenyén, figyelemre méltó sikereket ért el Magyarországon és külföldön egyaránt, 2007-ben pedig Szolnok Város fő-zeneigazgatója és a Szolnoki Szimfonikus Zenekar vezető karmestere lett. Ezt követően több mint 10 éven keresztül nemcsak koncerteket vezényelt, hanem fő-zeneigazgatóként a teljes zenei életet átfogó tevékenységével irányította. Különösen az általa vezényelt, 2011 óta évről-évre Szolnokon megtartott Hagyományos Újévi Tánckoncert – annak ellénére, hogy egy vidéki városi koncertről van szó – kiemelkedő színvonalú tartalmával nagy elismertséget vívott ki, amellyel hozzájárult a Japán és Magyarország közötti zenei kapcsolatok előmozdításához.

Emellett a zenekar asszisztens karmestere is Japán Nagyköveti Kitüntetésben részesült a közelmúltban. A Magyarországi Japán Nagykövetség nagyköveti rezidenciáján tartották a Japán Nagyköveti Kitüntetés átadási ünnepségét. Kanai Toshifumi, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar asszisztens karmestere Sato Kuni nagykövet asszonytól vehette át az oklevelet és az emléktárgyat.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights