[GALÉRIA] Egyre látványosabb a tiszaligeti fürdő építése

Nagyszabású munkálatok folynak a szolnoki Tiszaligetben. A tízmilliárdos beruházás eredményeként megvalósuló fürdő építése során jelenleg a szerkezetépítési feladatok folynak.

Egyre látványosabb a tiszaligeti fürdő építése

A csúszdamedence és a kültéri családi medence vasbetonszerkezete már teljesen elkészült, de a huszonöt méteres medence és a hozzá tartozó gépház szerkezetépítési munkái is a végéhez közelednek. Közben épül a „nyári épület” is, amely magában foglalja a vizesblokkokat, a nyári pénztárakat, öltözőket.

Impozáns lesz a fürdőépület, melyet statikailag és fizikailag nyolc szerkezeti egységre osztottak. Ezek egymástól függetlenül épülnek. A tanmedencét és a szaunarészleget magában foglaló szárny már elérte a végleges szerkezetmagasságot, a gyógyászati részen elkészült a zárófödém zsaluzása, vasszerelése is. A fürdőépületben található összes medence szerkezete, uszodatechnikai és élményelemeket ellátó gépészeti alapcsövezése elkészült.

Mint ismert Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő közbenjárására a Kormány újabb 2,3 milliárd forint pluszforrást ítélt meg a szolnoki fürdőfejlesztésre. Ennek köszönhetően új kültéri medencék épülnek a hozzájuk tartozó vízgépészeti rendszerrel.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Félúton a nagyiváni bölcsőde

A Fő úton lévő régi szolgálati lakást alakítják át – tájékoztatta portálunkat a helyhatóság. A tavalyi évben nyert 120 millió forint uniós támogatást a nagyiváni

Tovább »

Bölcsődét alakítanak ki Szajolban

A település önkormányzata 356 millió forintot nyert a beruházás megvalósítására. Uniós forrásból alakítanak ki a Szajoli Tiszavirág Óvoda Bölcsődei Tagintézményeként két új bölcsődei csoportot, összesen

Tovább »