Segítséget nyújtanak Szolnokon a vendéglátó- és szálláshelyeknek

A vírushelyzet által leginkább sújtott vendéglátó- és szálláshelyeket segíti a szolnoki önkormányzat legújabb döntése. Számukra elengedik az építményadó egy részét.

Amint azt Szalay Ferenc polgármester szerdai videoüzenetében bejelentette, azok a tulajdonosok, akiknek ingatlana bejegyzés alapján étteremnek, vendéglőnek, szállodának hotelnek, panziónak, fogadónak minősül és építményadó fizetésére kötelezettek, pályázhatnak az idén befizetett összeg harminc, míg a jövő évi ötven százalékának a visszaigénylésére. A támogatási keret tizenhat millió forint idén hat-, jövőre pedig tízmillió forint. A pályázati kiírás jövő hétre készül el – mondta Szalay Ferenc.

Amint a polgármester felhívta a figyelmet, idén a városban nem engedélyezik a karácsonyi és szilveszteri termékek árusítását közterületet.

Fontos tudni, hogy azok az egyedülállók és családok, akik a vírushelyzet kapcsán, vagy akár más probléma miatt nehéz szociális helyzetbe kerültek, a Humán Szolgáltató Központtól (Szolnok, Városmajor út 67/A) kérhetnek segítséget, Emellett a polgármesteri hivatal egészség- és családügyi osztályát is kereshetik az 56/503-486-os telefonszámon, vagy e-mailt küldhetnek a koronavirus@ph.szolnok.hu e-mail címre.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest