Országos versenyt nyert a verseghys diák

Az Arany Dániel matematikaverseny a legszínvonalasabb megmérettetések közé tartozik országos szinten. Ezt a versenyt nyerte meg kategóriájában egy szolnoki diák, a verseghys Tornyi Bálint.

Tornyi Bálint

Amint arról Pogány Gyula, a szolnoki Verseghy Ferenc Gimnázium igazgatója tájékoztatta hírportálunkat, a Bolyai János Matematika Társulat által a speciális matematika tagozatos diákoknak meghirdetett versenyen Bálint a Kezdők III. kategóriában egy feladat hibátlan, és két feladat majdnem hibátlan megoldásáért részesült első díjban. Tornyi Bálint tanárai a gimnáziumban Drávucz Anita és Pécsi István.

Rendkívül büszkék vagyunk Tornyi Bálintra, aki a 2019-20-as tanév legrangosabb magyarországi matematikaversenyét az Arany Dániel matematikaversenyt a legnehezebb kategóriában megnyerte! – írta az igazgató. Ráadásul – tekintettel a járványügyi készenlétre – a döntőt nem a megszokott formában rendezték meg. Az eredetileg tervezett áprilisi időpont helyett szeptember elején minden döntős a saját iskolájában írta meg a feladatsort, amit aztán azonnal postázni kellett és központilag javítottak ki. Így a kilencedikeseknek kiírt verseny döntőjét már tizedikben kellett megírni. A döntőbe több mint huszan jutottak be. Három feladatot kellett megoldani. Bálint az elérhető 30 pontból másodmagával 10+9+8=27 pontot szerzett, míg az utánuk következőnek 24 pontja van.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest