Már 25 éves áldozata is van a koronavírusnak

A koronavírus-fertőzésből gyógyultak vérplazma adásával segíthetnek a súlyos betegeknek – hangsúlyozta az országos tiszti főorvos kedden.

A friss járványügyi adatokat ismertetve  Müller Cecília elmondta, hogy az elmúlt 24 órában 5203  magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 152 659-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 91, többségében idős, krónikus beteg, az elhunytak száma 3281-re emelkedett. Arra

kérte a betegségen már átesett, és gyógyult betegeket, hogy adjanak vérplazmát.

Erre mindenki jelentkezhet, de arra, hogy ki alkalmas, ezt egy klinikai vizsgálat előzi meg. Nagyjából a jelentkezők tizede felel meg a követelményeknek, vagyis a vérplazmájuk megfelelő mennyiségű ellenanyagot tartalmaz.

Ismertetése szerint a vérplazmával készen biztosítják a betegeknek azt az ellenanyagot, amelyet szervezetük esetlegesen nem tud termelni. „Egyfajta passzív immunitásban részesítjük őket” – fogalmazott.

Az elmúlt 24 órában egy 25 éves áldozata is volt a koronavírusnak, és 95 éves volt a legidősebb elhunyt.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Halálos lakástűz Cibakházán

Kigyulladt egy családi ház tetőszerkezete és több helyisége csütörtök délelőtt Cibakházán, a Kossuth utcában – közölte a katasztrófavédelem. A kunszentmártoni és a szolnoki hivatásos, valamint

Tovább »

Sorra érkeznek a Szeretetdoboz-felajánlások

Ajándékokkal érkezett csütörtökön délután a megyeházára dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere, Fejér Andor alpolgármester, valamint Tasnádi Zoltán és Rusvai Károly frakcióvezető.

Tovább »